Wij voelen elke dag de invloed van de markt. De wensen van onze klanten veranderen voortdurend en daar spelen wij op in. Voor de afdeling Logistiek houdt dat in dat we onze processen continu optimaliseren en innoveren. De initiatieven hiervoor komen vaak van de afdeling zelf.

Ons werk begint bij de ontvangst van de groentezaden, afkomstig van onze productiebedrijven in binnen- en buitenland. Elke partij wordt uitgebreid onderzocht en opgeslagen in geconditioneerde magazijnen. Onze afdeling maakt het zaad “verkoopklaar” met verschillende bewerkingen. We brengen een laagje aan dat de ‘verzaaibaarheid’ verbetert en ervoor zorgt dat elk zaadje gezond uitgroeit tot een kwalitatief hoogwaardig product. 

Wij verzorgen ook het verpakken en de verzending van het zaad naar onze klanten in meer dan 100 landen. Van elke order kennen we de herkomst en alle gegevens van de kwaliteitscontroles en behandelingen die zijn uitgevoerd. We verwerken zaden van 50  gewassen, 1.000 verschillende rassen. Dat vraagt strakke organisatie en een hoogwaardig administratief en logistiek systeem.

Mechanisatie en automatisering worden in ons werk steeds belangrijker. Maar de medewerkers blijven onmisbaar. Ervaring en technisch inzicht worden hier enorm gewaardeerd, net als de affiniteit met het product. Wij zijn niet vies van verandering, we zoeken die juist op. Bij Bejo zijn we altijd bezig met mogelijke verbeteringen van onze processen, om onze klanten nog beter van dienst te zijn. We staan voor onze kwaliteit.

Mijn rol als teamleider is het overzicht houden op de dagelijkse processen. Alles moet goed op elkaar aansluiten, zodat mijn mensen hun werk goed kunnen uitvoeren. Ik probeer me open en zichtbaar op te stellen. Dat past binnen de mensgerichte cultuur van Bejo. Bij ons is het gewoon dat je wat voor elkaar over hebt, dat je dan een stapje extra zet en dat je met beide benen op de grond staat. Ik vind plezier in het werk erg belangrijk. Er moet een goede balans zijn tussen hard werken, humor en lol.

Ben jij die proactieve, down to earth meedenker die bijdraagt aan onze verdere ontwikkeling?