Stage mogelijkheden

Ben je op zoek naar een uitdagende stage?

En ben je student en zoek je een leerzame stage of afstudeeropdracht op MBO-, HBO- of WO-niveau? Bejo heeft veel mogelijkheden voor studenten van allerlei studierichtingen.

Je kunt op ons hoofdkantoor in Warmenhuizen of op de 7 andere locaties in Nederland als stagiair aan de slag. Bejo heeft ruim 30 buitenlandse vestigingen waar ook weleens stageplaatsen beschikbaar zijn.

Hoe kun jij de kans vergroten dat jij een stageplek krijgt?
  • Stuur minimaal 2 maanden voor de start van je stage jouw motivatiebrief en CV.
  • Geef in je motivatiebrief duidelijk aan in welk vakgebied je stage wilt lopen, waar je stage aan moet voldoen en om welke periode het gaat.
  • Vertel iets over jezelf en waar je interesses liggen, want Bejo vindt de mens achter de student ook belangrijk. 
  • Schrijf vooral waarom jij denkt dat je bij Bejo past. 
Heb je interesse in een stageplaats bij Bejo?

Solliciteer via de "Stageverzoek" knop hieronder en upload jouw motivatiebrief en CV.

Stageverzoek

Hoe gaat het nu verder met jouw stageverzoek?

Indien er mogelijkheden op de betreffende afdeling zijn, volgt er een kennismakingsgesprek met de collega die jou gedurende jouw stageperiode zal begeleiden. Tijdens dat gesprek wordt jouw stageopdracht besproken en wordt er gekeken of Bejo jou een inhoudelijk goede stage en bijbehorende begeleiding kan bieden. Daarnaast komen de stagevergoeding en andere voorwaarden aan de orde. 

“Je kunt hier heel veel leren en je wordt er heel goed begeleid”

Daan Linssen, Medewerker Teelt, Citaverde College (Limburg), 2019
Lees hieronder de stage-ervaringen van onze (oud) stagiaires!

Max Pluis, Toegepaste Biologie, HAS Hogeschool Den Bosch, 2019

"Dit is de eerste stage die ik doe voor mijn opleiding en ik ben erg blij dat ik voor Bejo heb gekozen. Door de werksfeer en behulpzame werknemers voel je je gelijk thuis. Dit geeft ook gelijk een gevoel dat je gewaardeerd wordt en niet als hulpje rondloopt. Verder zijn de werknemers erg bereid om mee te denken naar oplossingen als je ergens mee zit. Hierdoor leer je veel over het uitvoeren van praktisch werk en ook over waarom sommige dingen op bepaalde manieren uitgevoerd worden. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om mee te draaien met de dagelijkse werkzaamheden of aan lopende projecten. Hierdoor leer je niet alleen maar over je opdracht, maar ook over het werken bij een (groot) bedrijf in het algemeen en specifiek het dagelijks werk bij Bejo. Mijn stage was erg leerzaam en boeiend. Het verkrijgen van werkervaring en meer kennis over verschillende onderwerpen maakt een stage interessant en leerzamer voor een student. Voor mij was deze stage onmisbaar in mijn leerproces. Mijn ervaring is dan ook erg positief."

Orin Lindhout, Biologisch medisch analist, Nova College Beverwijk, 2019

"Ik kijk erg tevreden terug naar mijn half jaar stage bij het gezondheidslaboratorium bij Bejo. Ik heb hier een zeer leuke maar vooral ook leerzame tijd gehad, wat de wereldreis naar de metropool Warmenhuizen een stuk draaglijker maakte. Er is erg goed voor mij gezorgd als stagiair, zowel in mijn werkbegeleiding als binnen het team. Zo ben ik snel ingewerkt, zodat ik binnen no-time mijn zelfstandige taken kon uitvoeren en ik mijzelf al snel een nuttig lid van het team voelde. In de werkzaamheden zat ondanks de routine veel afwisseling en er was altijd wel iets te doen, waardoor je als stagiair lekker bezig kan blijven. Ook tijdens het uitvoeren van mijn stageopdrachten ben ik goed ondersteund. Er werden veel mogelijkheden geboden, en er werd goed meegedacht over hoe ik het beste kan bewijzen dat ik bekwaam ben geworden in mijn taken. Maar bij Bejo heb ik meer meegekregen dan een professionele leeromgeving, ook een leuk team en een gezellig familiebedrijf. Zo kan het zomaar zijn dat je ’s ochtends fosfaatbuffer uittapt ten behoeve van DNA-onderzoek, en ’s avonds achter de bar bier uittapt voor een bedrijfsfeest! Door mijn prettige ervaringen hier als stagiair zou ik Bejo dus ook zeker aanraden voor toekomstige studenten, waar je op een leuke manier veel kan leren!"

Chiel Tamis, Plantenteelt, Clusius College Hoorn, 2018

“Ik vond het een erg leuk bedrijf om stage te lopen (misschien in de toekomst wel werken). Ik mocht van alles doen binnen het bedrijf. Omdat ik zelf uit de bloembollen sector kom, was het wel even wennen met al deze nieuwe handelingen voor mij. Maar ik kreeg veel hulp als dat nodig was en werd goed begeleid. Ik heb verschillende locaties gezien wat ik ook erg leuk vond. Dan krijg je pas echt te zien hoe groot Bejo daadwerkelijk is. Het werk is lekker afwisselend en je verveelt je nooit hier. Je krijgt genoeg tijd met pauzes ect en als je dat wil kan je altijd vragen stellen voor je verslag of andere vragen die je wilt weten. Daar komt nog bij dat de collega’s en de werksfeer erg prettig zijn, iedereen wordt gelijk behandeld en dat zorgt voor een goeie sfeer binnen het bedrijf. Ik heb hierdoor mijn stage als heel prettig ervaren. Ik vond Bejo een heel leuk bedrijf om stage te lopen en zou het zo weer over doen.”