Stage mogelijkheden

Ben je op zoek naar een uitdagende stage?

Ben je student en zoek je een leerzame stage of afstudeeropdracht op MBO-, HBO- of WO-niveau? Bejo heeft veel mogelijkheden voor studenten van allerlei studierichtingen.

Je kunt op ons hoofdkantoor in Warmenhuizen of op de 7 andere locaties in Nederland als stagiair aan de slag. Bejo heeft meer dan 30 buitenlandse vestigingen waar ook weleens stageplaatsen beschikbaar zijn.

Hoe kun jij de kans vergroten dat jij een stageplek krijgt?
  • Stuur minimaal 2 maanden voor de start van je stage jouw motivatiebrief en CV.
  • Geef in je motivatiebrief duidelijk aan in welk vakgebied je stage wil lopen, waar je stage aan moet voldoen en om welke periode het gaat.
  • Vertel iets over jezelf en waar je interesses liggen, want Bejo vindt de mens achter de student ook belangrijk. 
  • Schrijf vooral waarom jij denkt dat je bij Bejo past. 
Heb je interesse in een stageplaats bij Bejo?

Solliciteer via de "Stageverzoek" knop hieronder en upload jouw motivatiebrief en CV.

Stageverzoek

Hoe gaat het nu verder met jouw stageverzoek?

Indien er mogelijkheden op de betreffende afdeling zijn, volgt er een kennismakingsgesprek met de collega die jou gedurende jouw stageperiode zal begeleiden. Tijdens dat gesprek wordt jouw stageopdracht besproken en wordt er gekeken of Bejo jou een inhoudelijk goede stage en bijbehorende begeleiding kan bieden. Daarnaast komen de stagevergoeding en andere voorwaarden aan de orde. 

 

Je bent ook echt een onderdeel van een team en niet zomaar de stagiaire.

Robbert-Jan Seeleman, Seed Production Research, HAS, 2021
Lees hieronder de stage-ervaringen van onze (oud) stagiaires!

 

THOMAS ENDEL, TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE, HOGESCHOOL INHOLLAND ALKMAAR, 2021

“Ik heb bij Bejo een erg prettige stage-ervaring gehad waarbij ik veel dingen heb geleerd betreft het aanpakken van een zelfstandig onderzoek. De eerste stagedag was dan voor mij ook een bijzondere dag waarbij ik toch wel wat gespannen was. Maar vriendelijke en behulpzame collega’s hebben deze spanning snel weg weten te werken en hebben ervoor gezorgd dat ik in deze situatie mijzelf kon ontwikkelen en de opdracht kon uit voeren. Ik ben hier erg dankbaar voor en ik weet dat ik als persoon ook erg ben veranderd tijdens de stage. Mensen zijn hier gewend aan stagiaires en vinden het geen probleem om een praatje te maken en mij te helpen met problemen van mijn onderzoek. Uiteindelijk denk ik dat Bejo een van de beste plekken is waar ik terecht had kunnen komen en dat de afgelopen stageperiode mij een zelfstandiger, professioneler en socialer persoon heeft gemaakt. Deze stage zal dan ook bij mij voor een hele lange tijd een goede herinnering achterlaten.”

 

JOYCE BRUIN, BIOTECHNOLOGIE, HOGESCHOOL VAN HALL LARENSTEIN LEEUWARDEN, 2021

“Ik heb genoten van de stageperiode bij Bejo. Ik kreeg de mogelijkheid om zelf een onderzoek op te zetten en was vrij om dingen te proberen. Bij vragen kon ik altijd bij mijn stagebegeleider of andere collega's terecht. Op de afdeling zelf hangt een gezellige en fijne werksfeer. Ook kreeg ik de mogelijkheid om naast mijn eigen onderzoek bij andere gewasgroepen te helpen zodat ik veel werkzaamheden heb kunnen doen. Ik kijk terug op een leuke en leerzame stageperiode en wie weet zien jullie mij na mijn studie terug op de werkvloer!”

 

ROBBERT-JAN SEELEMAN, APPLIED BIOLOGY, HAS HOGESCHOOL DEN BOSCH, 2021

“Ondanks de teleurstelling dat ik niet meer naar Tasmanië kon heeft Bejo ervoor gezorgd dat ik alsnog een interessante stage kon doen. Ik heb veel vaardigheden en kennis opgedaan. Vanwege de Corona-crisis kreeg ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid en het 'plannen' werd hierdoor aardig op de proef gesteld. Ook daarvan heb ik geleerd. Ik mocht meehelpen in andere onderzoeken waarin ik ook een grote bijdrage kon leveren. Op die manier bleef het niet alleen bij mijn eigen stageonderzoek, maar gaf Bejo mij ook de ruimte om me te verdiepen in andere onderwerpen. Als ik vragen of voorstellen had kon ik dit altijd kwijt. Al met al zou ik de stage zonder twijfel nog een keer doen :)”