Ben je student en zoek je een leerzame stage of afstudeeropdracht op MBO-, HBO- of WO-niveau? Bejo heeft veel mogelijkheden voor studenten van allerlei studierichtingen.

Je kunt op ons hoofdkantoor in Warmenhuizen of op de 7 andere locaties in Nederland als stagiair aan de slag. Bejo heeft meer dan 30 buitenlandse vestigingen waar ook weleens stageplaatsen beschikbaar zijn.

Hoe kun jij de kans vergroten dat jij een stageplek krijgt?
  • Stuur minimaal 2 maanden voor de start van je stage jouw motivatiebrief en CV.
  • Geef in je motivatiebrief duidelijk aan in welk vakgebied je stage wil lopen, waar je stage aan moet voldoen en om welke periode het gaat.
  • Vertel iets over jezelf en waar je interesses liggen, want Bejo vindt de mens achter de student ook belangrijk. 
  • Schrijf vooral waarom jij denkt dat je bij Bejo past. 
Heb je interesse in een stageplaats bij Bejo?

Solliciteer via de "Stageverzoek" knop hieronder en upload jouw motivatiebrief en CV.

Hoe gaat het nu verder met jouw stageverzoek?

Indien er mogelijkheden op de betreffende afdeling zijn, volgt er een kennismakingsgesprek met de collega die jou gedurende jouw stageperiode zal begeleiden. Tijdens dat gesprek wordt jouw stageopdracht besproken en wordt er gekeken of Bejo jou een inhoudelijk goede stage en bijbehorende begeleiding kan bieden. Daarnaast komen de stagevergoeding en andere voorwaarden aan de orde. 

Een fijn bedrijf waar ze je graag helpen.

Julia Zwaan, Biotechnologie, InHolland, 2022

Lees hieronder de stage-ervaringen van onze (oud) stagiaires!

Chantal Hagenvoort Bejo US

CHANTAL HAGENVOORT, AGRICULTURAL BUSINESS ADMINISTRATION, VAN HALL LARENSTEIN

"Ik heb stagegelopen op het hoofdkantoor van Bejo in de Verenigde Staten, gevestigd in Oceano, Californië. Ik heb daar een periode van vijf maanden onderzoek gedaan naar het verduurzamen van de bedrijfsprocessen in de zaadproductie, gerelateerd aan de CO2 voetafdruk. Analyseren en documenteren welke processen momenteel duurzaam verlopen en onderzoeken welke verbeteringen mogelijk zijn waren onderdeel van mijn stage. Daarnaast gaf Bejo mij de mogelijkheid om op verschillende afdelingen binnen het bedrijf te werken. Hierdoor kon ik mijn inzicht en kennis verbreden.  

Bejo had een breed leerprogramma voor mij opgesteld waardoor ik een goede verhouding had tussen kantoor- en veldwerk. Vanwege het brede leerprogramma heb ik met veel collega’s samengewerkt wat leidde tot een leuke sfeer en een fijne werkervaring. Door deze stage heb ik Bejo leren kennen en Bejo mij, iets dat van beide kanten positief uitpakte waardoor een vervolg bij Bejo mogelijk is.

Ik kijk terug op een leerzame, uitdagende en goede levenservaring in het buitenland. Iets waar ik Bejo ontzettend dankbaar voor ben."

Wouter van der Burght liep stage bij Bejo Italië

WOUTER VAN DER BURGHT, TOEGEPASTE BIOLOGIE, HAS HOGESCHOOL

"Na een onderzoeksproject voor Bejo Zaden (radicchio) te hebben uitgevoerd in mijn tweede studiejaar is mijn interesse in de plantensector verder gegroeid. De keuze voor een stageplek was dan ook zo gemaakt: Bejo Italië. Tijdens mijn stage van 22 weken heb ik, onder begeleiding van Roberto Zattoni, onderzoek gedaan naar de ontwikkeling, bloei-gewoontes en zaadproductie van chicory (andijvie en radicchio).

De werkzaamheden bestonden o.a. uit: het opstellen en onderhouden van een onderzoek, verzamelen van resultaten, data analyse en verslaglegging. Zowel de veredeling als productie afdeling zijn gedurende mijn verblijf meermaals bezocht om verschillende gewassen en hun ontwikkelingen te kunnen volgen.

Een stage in het buitenland is uiteraard meer dan het verbreden van je kennis. Voor het eerst op jezelf wonen in een onbekend land brengt persoonlijke ontwikkelingen met zich mee, iets waar Bejo Italië zich goed voor leent. Met haar informele sfeer voelen collega’s aan als vrienden, worden er buiten het werk gezamenlijke activiteiten geplant en staat iedereen voor elkaar klaar.

Een periode die ik nooit zal vergeten en waarover ik niet zonder glimlach over kan vertellen."

Roel van de Velde liep stage bij Bejo Polen

ROEL VAN DE VELDE, TOEGEPASTE BIOLOGIE, AERES HOGESCHOOL

"Tijdens mijn studie ben ik erachter gekomen dat ik planten en de plant veredeling heel interessant vind.

Ik ben voor Bejo 2 maanden naar Polen gegaan om daar mee te lopen bij het veredelingsproces van de gherkin. Tijdens deze periode heb ik allerlei taken gehad en heel veel nieuwe dingen gezien.

Ik heb een eigen opdracht gehad waarin ik keek naar de invloed van een hittebehandeling op de ontkieming van oude zaden, nieuwe zaden, kleine zaden en zaden van normale grootte. Daarnaast heb ik veel meegelopen met het beoordelen van de planten en de vruchten en heb ik meegeholpen met de voorbereidingen voor de field trials.

Ook ben ik verschillende keren mee geweest met de trials manager van Bejo in Polen. Met hem heb ik hem heb ik meerdere trials opgezet en beoordeeld. Zo heb ik van meerdere gewassen wat geleerd.

Ik heb enorm genoten van mijn tijd bij Bejo Zaden in Polen. Alles werd goed verzorgd en de mensen waren erg aardig en sociaal. Bovendien hebben zij mij ontzettend veel geleerd. Hier ben ik ontzettend dankbaar voor."

NICOLE KOLLERIE, MASTER PLANT SCIENCES, WAGENINGEN UNIVERSITY, 2022

"Ik vond de opdracht erg interessant. In het begin van mijn stage heb ik meer op het lab gestaan wat voor mij vertrouwd voelde en wat me goed af ging. De tweede helft van mijn stage was erg uitdagend omdat ik hiervoor veel bio informatica werk heb gedaan, waar ik me tijdens mijn studie niet op heb gefocust. Ik raad Bejo absoluut aan als stagebedrijf omdat ik vind dat er een hele prettige sfeer hangt en ik vind dat iedereen ertoe doet en ook dat er voor iedereen binnen Bejo passende werk wordt gevonden. Soms word hiervoor ook goed 'out of the box' gedacht. Ik heb een hele fijne stage ervaring gehad waarbij ik echt het gevoel had dat ik even deel ben geweest van de 'Bejo familie'. Het was gezellig terwijl er ook hard werd gewerkt. Ik heb een hoop geleerd."

BART GLAZENBORG, BUSINESS STUDIES, INHOLLAND, 2022

"Ik was blij dat Bejo met zo'n opdracht kwam. Het bevat namelijk meerdere elementen die interessant zijn om te onderzoek. Zoals hoe de consument, teler en de rest van de keten open staat voor een nieuw product. Maar ook hoe de Redi het beste in de markt gezet kan worden. Ik raad Bejo zeker aan als stagebedrijf. Het is namelijk een hele andere branche waar marketing studenten niet zo snel in zullen stappen, terwijl er heel veel werk te doen. Ook hangt er een gemoedelijke sfeer op de werkvloer wat erg prettig is voor een stagiaire. Ik heb de stage bij Bejo als erg prettig ervaren! De sfeer op de werkvloer is erg prettig, je voelt je meteen thuis. Ook de diverse taken die je krijgt, zorgen voor een goede ervaring. Al met al, was het een hele leuke periode bij Bejo en ik zou het iedereen aanraden!"

JOCHEM GESCHIERE, BIOTECHNOLOGIE, INHOLLAND, 2022

"Tijdens mijn stageperiode heb ik veel samen gewerkt met een andere stagiair. In het begin hebben we samen veel werk in de kas gedaan. 's ochtends vroeg beginnen zodat de bijen nog niet wakker waren en ons niet konden storen tijdens onze werkzaamheden. In de zomer kon het ook erg warm worden in de kassen. Na het oogsten van onze zaden zijn we in het lab aan de slag gegaan en hebben we verschillende experimenten uitgevoerd met de zaden. De afwisseling tussen het werken in de kas en in het lab vond ik erg leuk. Ik heb veel verschillende experimenten met de zaden kunnen uitvoeren waardoor ik veel nieuwe technieken heb geleerd."