Ben je student en zoek je een leerzame stage of afstudeeropdracht op MBO-, HBO- of WO-niveau? Bejo heeft veel mogelijkheden voor studenten van allerlei studierichtingen.
Je kunt op ons hoofdkantoor in Warmenhuizen of op de 7 andere locaties in Nederland als stagiair aan de slag. Bejo heeft meer dan 30 buitenlandse vestigingen waar ook weleens stageplaatsen beschikbaar zijn.
Hoe kun jij de kans vergroten dat jij een stageplek krijgt?
- Stuur minimaal 2 maanden voor de start van je stage jouw motivatiebrief en CV.
- Geef in je motivatiebrief duidelijk aan in welk vakgebied je stage wil lopen, waar je stage aan moet voldoen en om welke periode het gaat.
- Vertel iets over jezelf en waar je interesses liggen, want Bejo vindt de mens achter de student ook belangrijk.
- Schrijf vooral waarom jij denkt dat je bij Bejo past.
Heb je interesse in een stageplaats bij Bejo?
Solliciteer via de "Stageverzoek" knop hieronder en upload jouw motivatiebrief en CV.
Hoe gaat het nu verder met jouw stageverzoek?
Indien er mogelijkheden op de betreffende afdeling zijn, volgt er een kennismakingsgesprek met de collega die jou gedurende jouw stageperiode zal begeleiden. Tijdens dat gesprek wordt jouw stageopdracht besproken en wordt er gekeken of Bejo jou een inhoudelijk goede stage en bijbehorende begeleiding kan bieden. Daarnaast komen de stagevergoeding en andere voorwaarden aan de orde.
Dankzij de informele sfeer voelen collega’s aan als vrienden.
Lees hieronder de stage-ervaringen van onze (oud) stagiaires!
KAYLEIGH MERTS, PLANTENTEELT, VONK HOORN
Van februari tot en met april 2024 heb ik genoten van een superleuke en leerzame stage bij Bejo Spanje. Mijn stage vond plaats op een boerderij in Murcia waar ze vooral testen uitvoeren. Daar mocht ik mij dan ook in gaan verdiepen tijdens deze periode.
Het meeste werk mocht ik in het fytophatologie gedeelte uitvoeren. Dit hield in dat ik voornamelijk met insecten bezig was. Daarnaast mocht ik vaak meedoen met evaluaties. Een mooie sprong in het diepe waarbij de veredelaars mij gelijk zelfstandig het werk lieten doen. Hierdoor kon ik op mijn manier en snelheid van elke groente die aanwezig was op deze locatie zoveel mogelijk leren. Regelmatig kwamen er ook Nederlandse veredelaars langs die erg enthousiast waren om hun kennis met mij te delen. Na deze ervaringen heb ik zeker het een en ander over komkommers, kolen, selderijen enzovoort geleerd.
Buiten de werkervaringen om heb ik ook een onvergetelijke tijd gehad met de mensen van Bejo. Ik heb echt vrienden voor het leven gemaakt en zal ze ongetwijfeld nog een keer komen bezoeken. Deze stage heeft mij ook geleerd hoe ik alles alleen moet doen, vooral in een vreemd land. Uiteraard heb ik ook veel over de taal en cultuur geleerd, wat mooie extra's zijn aan deze stage.
Ik wil Bejo hartelijk bedanken voor alle gastvrijheid en deze bijzondere ervaring.
ILSE DE SCHUTTER, AGRICULTURAL & FOOD BUSINESS, AERES HOGESCHOOL DRONTEN
De afgelopen 3 maanden heb ik stage mogen lopen bij Bejo Tasmanië, vestiging Richmond. Ik heb deze periode als ontzettend leuk ervaren. Het team in Richmond is super hecht en ik werd dan ook enorm warm onthaalt. Iedereen is heel gastvrij. Ik heb mij beziggehouden met werkzaamheden op het land; fieldwork. Maar ook heb ik een aantal dagen meegelopen met de beekeepers; Tasmanian pollination services. Zo ben ik bijvoorbeeld mee geweest naar proefvelden waar de bijenkasten naartoe gebracht moesten worden om de gewassen te bestuiven, maar ook heb ik meegeholpen de kwaliteit van de bijen te checken en de kasten te voorzien van siroop (hier worden de bijen mee gevoerd), ook heb ik veel geleerd over de zweefvliegen die nu ook gebruikt worden voor bestuiving. Het fieldwork dat ik gedaan heb was met name in uien-, wortel-, rode bieten- en brassica(proef)velden. Door middel van de werkzaamheden die ik heb mogen uitvoeren en de collega's met wie ik veel op pad was, heb ik enorm veel geleerd over het veredelen en vermeerderen van deze gewassen.
Qua werkzaamheden was iedere dag verschillend. Ook als ik zelf bepaalde ideeën had over werkzaamheden die mij leuk leken, was dit geen enkel probleem. Al met al kan ik heel erg goed terugkijken op mijn stageperiode. Ik ben heel erg blij dat ik deze stage bij Bejo heb kunnen doen en had dit absoluut niet willen missen. Naast dat het op het bedrijf heel fijn en gezellig was, is Tasmanië een fantastisch eiland waar ontzettend veel te zien is. Dankzij de medewerkers in Richmond heb ik, samen met Inge heel veel moois in Tasmanië kunnen zien en doen.
Ik wil Bejo dan ook heel erg bedanken dat ik deze ervaring als stagiair heb mogen op doen in Tasmanië!
CHANTAL HAGENVOORT, AGRICULTURAL BUSINESS ADMINISTRATION, VAN HALL LARENSTEIN
"Ik heb stagegelopen op het hoofdkantoor van Bejo in de Verenigde Staten, gevestigd in Oceano, Californië. Ik heb daar een periode van vijf maanden onderzoek gedaan naar het verduurzamen van de bedrijfsprocessen in de zaadproductie, gerelateerd aan de CO2 voetafdruk. Analyseren en documenteren welke processen momenteel duurzaam verlopen en onderzoeken welke verbeteringen mogelijk zijn waren onderdeel van mijn stage. Daarnaast gaf Bejo mij de mogelijkheid om op verschillende afdelingen binnen het bedrijf te werken. Hierdoor kon ik mijn inzicht en kennis verbreden.
Bejo had een breed leerprogramma voor mij opgesteld waardoor ik een goede verhouding had tussen kantoor- en veldwerk. Vanwege het brede leerprogramma heb ik met veel collega’s samengewerkt wat leidde tot een leuke sfeer en een fijne werkervaring. Door deze stage heb ik Bejo leren kennen en Bejo mij, iets dat van beide kanten positief uitpakte waardoor een vervolg bij Bejo mogelijk is.
Ik kijk terug op een leerzame, uitdagende en goede levenservaring in het buitenland. Iets waar ik Bejo ontzettend dankbaar voor ben."
WOUTER VAN DER BURGHT, TOEGEPASTE BIOLOGIE, HAS GREEN ACADEMY
"Na een onderzoeksproject voor Bejo Zaden (radicchio) te hebben uitgevoerd in mijn tweede studiejaar is mijn interesse in de plantensector verder gegroeid. De keuze voor een stageplek was dan ook zo gemaakt: Bejo Italië. Tijdens mijn stage van 22 weken heb ik, onder begeleiding van Roberto Zattoni, onderzoek gedaan naar de ontwikkeling, bloei-gewoontes en zaadproductie van chicory (andijvie en radicchio).
De werkzaamheden bestonden o.a. uit: het opstellen en onderhouden van een onderzoek, verzamelen van resultaten, data analyse en verslaglegging. Zowel de veredeling als productie afdeling zijn gedurende mijn verblijf meermaals bezocht om verschillende gewassen en hun ontwikkelingen te kunnen volgen.
Een stage in het buitenland is uiteraard meer dan het verbreden van je kennis. Voor het eerst op jezelf wonen in een onbekend land brengt persoonlijke ontwikkelingen met zich mee, iets waar Bejo Italië zich goed voor leent. Met haar informele sfeer voelen collega’s aan als vrienden, worden er buiten het werk gezamenlijke activiteiten geplant en staat iedereen voor elkaar klaar.
Een periode die ik nooit zal vergeten en waarover ik niet zonder glimlach over kan vertellen."